Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@21:21:29 GMT

چه کسي در بارسلون شهرت تيم فوتبال را دارد؟+فيلم

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۱۵۲۸۵

چه کسي در بارسلون شهرت تيم فوتبال را دارد؟+فيلم

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاري آريا - کسي که از نظر شهرت و محبوبيت در بارسلون حتي با تيم فوتبال اين شهر برابري مي‌کند و گاهي هم پيشي مي‌گيرد، يک معمار است؛ آنتوني گائودي.
به گزارش ايسنا، آثار معماري عجيب، پيچيده و حيرت‌انگيز گائودي در جاي‌جاي بارسلون ديده مي‌شود. پشت هر کدام از خانه‌ها يا کليساي معروف شهر که ساخته و پرداخته ذهن خلاق اين هنرمند هستند، داستان و ابتکاري نهفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ويژگي کارهاي گائودي اين است که حالت فانتزي و تخيلي بسيار قوي در آثارش دارد و فرم‌هاي منحني و ارگانيکي که در آن‌ها استفاده کرده، آثارش را منحصربه‌فرد کرده است. آنچه گائودي در شاهکارهايش پياده کرده در معماري منطقه خودمختار «کاتالونيا» که در شمال شرق اسپانيا قرار دارد و مرکز آن شهر بارسلون است، ريشه دارد. مردم منطقه کاتالان در طول قرن‌هاي گذشته، بخصوص در هفته‌هاي اخير، همواره به‌دنبال مستقل شدن از کشور اسپانيا بوده‌اند و تلاش براي کسب استقلال را با مبارزه فرهنگي همراه کرده‌اند، از جمله تيم فوتبال بارسلون که از رنگ‌هاي پرچم منطقه کاتالونيا (زرد و قرمز) در لوگو و پيراهن دوم تيم استفاده کرده و در ورزشگاه نيوکمپ هم اين شعار ديده شده که «کاتالونيا، اسپانيا نيست».
تمايل مردم منطقه کاتالونيا که به‌تازگي در يک همه‌پرسي به استقلال اين منطقه از کشور اسپانيا راي دادند و سبب ايجاد درگيري‌هايي بين حکومت مرکزي که در مادريد - پايتخت اسپانيا - مستقر است و مقامات کاتالونيا شدند، موضوعي ريشه‌دار است. بازگشت به ريشه‌ها و فرهنگ منطقه کاتالان در آثار هنرمنداني مانند گائودي که بين سال‌هاي 1852 تا 1926 ميلادي زيسته است نيز ديده مي‌شود.
آثار ساخته‌شده در دوره نخست فعاليت‌هاي اين معمار، پر از کاشي‌کاري‌هايي است که به تقليد از کاشي‌کاري‌هاي منطقه آندلس، معماري اسلامي و منطقه مراکش به بناهاي او راه يافته‌اند. گائودي تحت تاثير اين منطقه، از رنگ‌ها استفاده مي‌کرد و کاشي‌کارهاي رنگي در مناره‌ها، شکل گنبدها در پشت بام‌ها و دودکش‌هاي رنگي شومينه‌ها که حالتي تئاتري به بناهايش داده‌اند، همه تاثير اين شيوه معماري را نشان مي‌دهند.
در واقع، معماري اسلامي در منطقه آندلس و جنوب اسپانيا، سابقه‌اي طولاني دارد، بخشي از کاري که مردم اين منطقه انجام مي‌دادند، برگشتن به معماري اسلامي و ريشه‌هاي آن بود که در آثار گائودي اين موضوع ديده مي‌شود.

درباره شاخصه‌هاي معماري گائودي و ريشه‌ها و الگوهاي او در ساخت بناهاي شاخص شهر بارسلون، رضا عسگري، دانش‌آموخته مقطع کارشناسي ارشد رشته معماري در دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران، با خبرنگار ايسنا گفت‌وگو کرد. او همچنين تحصيلات تکميلي خود را در دانشگاه مک گيل کانادا در رشته تاريخ و تئوري معماري به پايان رسانده است. تا کنون مقاله‌هايي به قلم عسگري در مجلات و سايت‌هاي تخصصي معماري منتشر شده و اکنون نيز ترجمه و تاليف کتابي در زمينه تئوري معماري را در دست انجام دارد.
اين معمار درباره هنرهايي که در معماري اسلامي خلق مي‌شوند، گفت: در معماري اسلامي، هنرهايي داريم که توسط تکه‌هاي کاشي خردشده خلق مي‌شوند، اما الگوها در اين معماري، خيلي هندسي و تکرارشونده هستند و در آثار معماري ايران هم آن‌ها را مي‌بينيم؛ ولي کارهاي گائودي همين‌طور که جلو مي‌روند، ويژگي منحصربه‌فرد خود را پيدا مي‌کنند، يعني حالت هندسي ندارند و شامل کلاژي از رنگ‌هاي مختلف هستند.
کازا باتلو
موزاييک‌کاري در کارهاي گائودي مانند «کازا باتلو» يا «پارک گوئل» بسيار زيبا و منحصربه‌فرد هستند و به‌شکل خاصي سبک کاري اين هنرمند را نشان مي‌دهند، حتي مجسمه‌هايي که در بناها به‌کار رفته، با موزاييک‌ آذين شده‌اند، يا در نماي بسياري از ساختمان‌ها، سراميک‌هاي لعاب‌دار در کنار آجر قرار گرفته و بنا را رنگارنگ کرده‌اند.
عسگري درباره پيشينه‌اي که اين سبک را در معماري‌هاي گائودي ايجاد کرده است، توضيح داد: اين معمار اسپانيايي چون پدرش مسگر بود، در کنار فلزکاري و آشنايي با نحوه ساخت پنجره‌هاي مشبک و نرده‌ها، با صنايع دستي قرن نوزدهم نيز کاملا آشنا بود. او در فضايي کار مي‌کرد که در اروپا، انتقادي نسبت به مدرنيسم و صنعتي شدن در حال شکل گرفتن بود و براي بازگشت به سمت هنرهاي دستي، تمايل‌هايي بروز کرده بود، اين‌که چطور مي‌شود به فرم‌هاي خشک و بي‌روح صنعتي، روح بخشيد. اين يک جنبش بود و گائودي کار خود را در دل اين جنبش و در کنار ديگر معماران اسپانيايي شروع کرد و آن‌ها پايه‌گذار مدرنيسم کاتالان شدند.
او درباره ريشه‌هاي طرح‌هايي که گائودي اجرا کرده است نيز گفت: کارهاي او در سنت‌هاي بومي کاتالان، فضاي فکري اروپا و جنبش‌هاي آن و در نهايت، معماري گوتيک ريشه دارد. کليساي گوتيک (کليساي جامع) شهر بارسلون يکي از زيباترين کليساهاست و پيچيدگي‌هاي معماري گوتيک همواره پيش روي گائودي بوده است.
گائودي فردي به‌شدت مذهبي بود و اعتقادات کاتوليکي او در نگاهش به دنيا به وضوح ديده مي‌شد. گفته شده که گائودي جزو فرقه‌هاي خاص مسيحيت بوده و دنبال جنبش‌هايي در جهت استقلال فرهنگي منطقه کاتالونيا بوده است، اين‌گونه جنبش‌ها مي‌خواستند اين منطقه را از اسپانيا جدا و مستقل کنند. تمام اين ويژگي‌ها از جمله آبشخورهاي فکري گائودي بودند که در بناهاي او نيز نمود يافته است.
کتاب‌هايي براي معرفي گائودي در کنار صندلي طراحي‌شده توسط او
عسگري در ادامه، بناهايي را که گائودي، معمار آن‌ها بوده است، به سه دوره تقسيم کرد و توضيح داد: از سال 1878 تا 1892 ميلادي در کارهاي گائودي، دوره شرق‌گرايانه بوده و تحت تاثير معماري اسلامي و معماري بومي کاتالان که ويژگي‌هايي را مانند مناره، کاشي‌کاري و ... دارند. در اين دوره، چند خانه از کارهاي گائودي در شهر بارسلون وجود دارد، مانند «کازا ويسنس» و «اِل کاپريچو».
گائودي در اين دوره، با شخصي به نام «گوئل» آشنا مي‌شود که جزو ثروتمندان و روشنفکران شهر بارسلون بود. اين دو رابطه دوستي صميمي با هم پيدا مي‌کنند و گوئل پروژه‌هاي ساختمان‌سازي خود را به گائودي سفارش مي‌داد. به اين ترتيب، بسياري از شاهکارهاي گائودي به سفارش گوئل ساخته شدند، چون اين فرد ثروتمند به گائودي اطمينان کامل داشت.
بخشي از ورودي پارک گوئل
عسگري «پالائو گوئل» به معني «کاخ گوئل» را يکي از بناهاي ساخته‌شده توسط گائودي به سفارش گوئل دانست و ادامه داد: اين بنا، خانه‌اي با کاربري مسکوني است که سطح‌هاي مختلفي دارد؛ در سطح نخست، دو ورودي بسيار بزرگ وجود دارد که کالسکه مي‌توانسته از طريق آن به خانه وارد شود. طبقات بالا نيز با الهام گرفتن از معماري اسلامي طراحي شده است. در اواخر همين دوره اول، کارهايي را مي‌بينيم که کاملا سبک نئوگوتيک با ويژگي‌هايي مانند طاق‌هاي هلالي‌شکل و برج و باروهاي قرون وسطايي دارند.
بخشي از پارک گوئل
او درباره دوره دوم کارهاي گائودي شامل سال‌هاي 1892 تا 1914 ميلادي، گفت: اين سال‌ها را مي‌توان دوره بلوغ کارهاي گائودي دانست که از معماري گوتيک فاصله مي‌گيرد و به سمت معماري ارگانيک و الهام گرفتن از عناصر طبيعي مي‌رود و در عين حال، نوآوري‌هاي دوره‌هاي قبل را حفظ مي‌کند. مهم‌ترين پروژه گائودي در اين دوره، «پارک گوئل» است که به سفارش گوئل ساخته شد که کارفرماي روشنفکر گائودي بود. اين مجموعه از سال 1900 تا 1914 ساخته شد. اين پارک شامل بناهاي مختلفي است و طراحي لنداسکيپ دارد؛ اما چيزهايي که آن را شاخص مي‌کنند، ستون‌هايي که کج ساخته شده‌اند، فرم‌هاي ارگانيک و کاشي‌کاري‌ها هستند، البته طراحي منظره پارک نيز جزو کارهاي خاص است.
بخشي از پارک گوئل
اين معمار درباره «کازا باتلو» که جزو طراحي‌هاي گائوي است و از 1904 تا 1907 ساخته شد، اظهار کرد: گائودي اعتقادات کاتوليکي شديدي داشت و حتي در دوره تحصيلش، با رمانتيک‌هاي کاتالان که ديدگاه‌هاي عرفاني و معنويت‌گرا داشتند، آشنا شد که استادهاي او بودند و تا وقتي زنده بودند، گائودي با آن‌ها دوستي نزديک داشت. او از طريق اين آشنايي، يک ديدگاه وحدت وجودي نسبت به کل جهان پيدا کرد. نکته جالب درباره «کازا باتلو» اين است که نمادگرايي مذهبي در اين اثر ديده مي‌شود. نماي اين ساختمان نشان‌دهنده يک اسطوره يا داستان مذهبي است؛ در تفکر اسپانيايي، يک قديس بوده که براساس داستان‌هاي افسانه‌اي، با يک اژدها مي‌جنگد و اژدها را شکست مي‌دهد. نماي اين خانه، روايتي نمادين از آن داستان اسطوره‌اي و افسانه‌اي است.
پشت بام کازا باتلو
در پشت بام «کازا باتلو» با سراميک‌هاي لعابدار و رنگي، شکل استخوان پشت يک اژدها ساخته شده و حتي چشم اژدها طراحي شده است. در نما نيز پنجره‌هاي بالکن‌ها شبيه استخوان‌هاي موجوداتي مانند دايناسورها هستند. خيلي‌ها مي‌گويند نماي بنا، شکل نمادين درون شکم اژدهاست و موجوداتي را که خورده، نشان مي‌دهد. نماد قديسي که در حال مبارزه با اژدهاست هم به شکل يک صليب چهاروجهي روي بام و در بالاي يک مناره طراحي شده است. گائودي از اين نوع صليب در کارهايش به‌شکل نمادين استفاده مي‌کرد. به‌جز نمادپردازي در بيرون بنا، داخل آن ماکتي از «کازا باتلو» گذاشته شده که فضاي اطراف آن، تاريک مي‌شود و شما با کمک نور، اين داستان را روي آن به‌صورت انيميشين مي‌بينيد که اژدهايي روي ساختمان مي‌آيد و جنگي بين او و يک قديس شکل مي‌گيرد.
معرفي فضاي داخلي کازا باتلو به گردشگران
يکي از ويژگي‌هاي «کازا باتلو» اين است که داخل آن، خطوط هندسي و مستقيم، خيلي کم ديده مي‌شود و بيشتر خطوط منحني، مارپيچ و ... هستند، حتي راه‌پله‌ها نيز که به‌شکل سنتي در يک باکس چهارگوش طراحي مي‌شوند، در اين خانه شکل متفاوتي دارند و هنگامي که از راه‌پله عبور مي‌کنيد، انگار درون شکم يک موجود زنده و ارگانيک در حال راه رفتن هستيد و فضا کاملا منحني است.
فضاي داخلي کازا باتلو
عسگري با بيان اين‌که يک جمله از گائودي نقل شده که گفته در «کازا باتلو» تلاش کرده حتي يک خط مستقيم هم ديده نشود، ادامه داد: ممکن است بخش‌هايي از داخل خانه، شبيه موجوداتي باشد يا از شکل‌هاي طبيعي الهام گرفته شده باشد. اين خانه متعلق به دوره‌اي است که گائودي تازه تجربه خود را با فرم‌هاي طبيعي آغاز کرده است و هرچه جلوتر مي‌رود، مثلا در کليساي «ساگرادا فاميليا» فرم‌ها طبيعي است، ولي خيلي دور و طراحي‌ها بيشتر به موجودات تک‌سلولي، مرجان‌ها، عروس و ستاره دريايي در تزيينات داخلي شباهت دارند. در آن دوره، ميکروسکوپ در اروپا اختراع شده بود و مطالعات ميکروسکوپي روي موجودات طبيعي بسيار کوچک انجام مي‌شد. نظريه «داروين» هم در قرن نوزدهم مطرح شده بود و کتاب‌ها به‌دنبال اين بودند که نشان دهند، چگونه فرم‌ها براثر عوامل طبيعي تکامل و شکل خاصي پيدا مي‌کنند. به‌نظر مي‌رسد گائودي نيز با اين کتاب‌ها که آن دوران بسيار مطرح بودند، آشنا بوده است. بخش زيادي از شکل‌ها که در تزيين بناهاي گائودي ديده مي‌شود، به شکل‌هاي مورفولوژي طبيعي و فرم‌هايي که در طبيعت وجود دارد، شبيه است.
کازا ميلا
او درباره يکي ديگر از بناهاي شاخص معماري گائودي در بارسلون که گردشگران زيادي به ديدن آن مي‌روند، توضيح داد: در دوره دوم معماري گائودي، آثار مهمي وجود دارد که يکي از مهم‌ترين آن‌ها «کازا ميلا» است که در سال‌هاي 1906 تا 1912 ميلادي ساخته شده است. ساخت اين بنا بعد از «کازا باتلو» شروع و بعد از آن هم تمام مي‌شود. «کازا ميلا» يک مجموعه مسکوني است که در نماي آن، فرم‌هاي منحني وجود دارد و در داخل نيز نورگيرها همه فرم‌هاي منحني دارند. شاهکار «کازا ميلا» در پشت بام اين ساختمان است؛ طراحي‌هاي شبيه تئاتر که گائودي در کارهاي قبلي‌اش تجربه کرده بود، در اين بنا به اوج رسيده است. بسياري معتقدند که فرم شومينه‌ها را از ماسک‌هاي آفريقايي الهام گرفته، پشت بام هم شيب‌دار ساخته شده و توپوگرافي پيدا کرده که با پله، فراز و نشيب پيدا مي‌کند.
پشت بام کازا ميلا
وي ادامه داد: اين، نوآوري خود گائودي بوده که در طبقه آخر (اتاق زير شيرواني) از تاق‌هاي هلالي آجري استفاده کرد که استحکام زيادي داشتند. اين طاق‌هاي هلالي به گائودي اين امکان را مي‌دادند که آن‌ها را بلند يا کوتاه کند و با اين کار، يک شيب طبيعي در بام ايجاد کند، مانند اين‌که روي بستر طبيعي زمين قدم مي‌زنيد. اين طراحي خاص باعث شده که پشت بام پله داشته باشد و در جاهايي به سکو تبديل شود که در مجموع، شبيه آمفي‌تئاتر روباز است. البته خود گائودي در هيچ کدام از اين ساختمان‌ها سکونت نداشته و فقط مدتي که در پارک گوئل مشغول کار بود، در يکي از ساختمان‌ها که در ورودي پارک طراحي کرده بود، اقامت موقت داشت.
پشت بام کازا ميلا
در دوره آخر فعاليت‌هاي گائودي، ساخت «کليساي ساگرادا فاميليا» از سال 1914 آغاز مي‌شود و تا زمان مرگ او در 1926 ادامه داشته است. چيزي که درباره اين کليسا اهميت دارد، اين است که گائودي در سال‌هاي آخر، خيلي به ترسيم پلان توجه نداشت و معتقد بود بايد در کارگاه و محل بنا، با تجربه‌اي که از مواد به‌دست مي‌آورد، کار را پيش ببرد.
کليساي فاميليا
عسگري درباره ساخت اين کليسا نيز توضيح داد: گائودي درباره اين بنا، اتودهايي داشت که به مدل و ماکت تبديل مي‌شدند. او در اين دوره به‌دنبال نوآوري‌هاي سازه‌اي و همچنين فرم‌هاي سازه‌اي و منطقي بود، فرم‌هاي سازه‌اي که صداقت داشته باشند، به اين معني که نيروهاي دروني خود را نمايش دهند. او براي اين کار، مدل‌هايي را مي‌ساخت، مثلا ريسمان‌هايي را از سقف آويزان مي‌کرد و به آن‌ها کيسه‌هاي شن مي‌بست، اين کيسه‌ها باعث کشيده شدن ريسمان‌ها مي‌شدند و به اين ترتيب، طاق‌هايي به‌شکل معکوس شکل مي‌گرفتند و چون آن مجموعه براثر کشش کيسه‌هاي شن به تعادل مي‌رسيد، اگر همان فرم برعکس مي‌شد، تعادل خود را در برابر جاذبه زمين مي‌توانست حفظ کند.
سقف کليساي فاميليا
او ادامه داد: کاري که گائودي مي‌کرد، اين بود که به‌شکل تجربي، به فرم‌هايي که مي‌خواست، مي‌رسيد و مطمئن مي‌شد که اين فرها مي‌توانند روي پاي خود بايستند. او در اين مقطع به‌شدت در حال نوآوري بود، چون فرم‌ها از حالت عادي خارج شده بودند، مثلا ستون‌هايي که در کارهاي گائودي است، همه کج هستند، چون براساس مدل‌هايش، درک مي‌کرد که ستون‌ها تحت چه زاويه‌اي، نيروها را تحمل مي‌کنند. بنابراين ستون را با مقطع بسيار ظريف و اُريب در جهت همان نيرو قرار مي‌داد و اطمينان داشت که روي پاي خودش مي‌ايستد. اين نوآوري‌هاي سازه‌اي گائودي در کليساي فاميليا به اوج خود رسيد.
نماي بيروني کليساي فاميليا
گائودي از زماني که پروژه ساخت اين کليسا را شروع کرد، بقيه پروژه‌هايش را کنار گذاشت و خودش را وقف اين کليسا کرد. او بسيار آدم مذهبي‌اي بود و اين، يک پروژه استثنايي برايش محسوب مي‌شد که مي‌توانست ايمان مذهبي‌اش را به منصه ظهور برساند. در مدت حدود 12 سالي که گائودي زنده بود و طرح‌هايش را در اين کليسا اجرا مي‌کرد، ايده‌هاي جديدي به ذهنش مي‌رسيد و تجربه‌هاي جديدي مي‌کرد.
کليساي فاميليا
عسگري در بخش ديگري از سخنانش اظهار کرد: کليساهاي گوتيک در قرون وسطي فقط توسط يک نسل ساخته نمي‌شدند، کليساهاي جامع هر شهر در طول 200 يا 300 سال بنا مي‌شدند و نسل‌هاي مختلف صنعتگران، هنرمندان و معماران روي آن‌ها کار مي‌کردند. کليساها يک ويژگي ناتمام داشتند، دليلش هم اين بود که انگار کليسا، شهر خداست و يک طرح اوليه تمام‌شده نمي‌توانست داشته باشد و انگار يک شهر ناتمام گشوده به سمت آينده است. فاميليا هم به‌نظر مي‌آيد اين ويژگي را پيدا کرده و هنوز هم در حال ساختن آن هستند. اين کليسا آنقدر بلندپروازانه طراحي شده که گائودي مي‌دانست خود او نمي‌تواند اين طرح را کامل کند، البته فونداسيون، زيرزمين‌ها و سردابه‌هاي کليسا وقتي او زنده بود، ساخته شدند و ديوارها هم تا حدودي بالا آمدند.
کليساي فاميليا
گائودي در نزديکي کليساي فاميليا اقامت داشت و به آنجا رفت‌وآمد مي‌کرد. او در سال‌هاي آخر عمرش، خيلي منزوي بود و حتي به‌خاطر تفکراتش، لباس مندرس مي‌پوشيد. اين معمار در سال 1926 ميلادي با يکي از ترامواهايي که در دوران مدرن در بارسلون بودند، تصادف کرد. وقتي مردم جمع شدند، فکر کردند که او يک گدا است، چون لباس‌هاي نامناسبي داشت. بعد به بيمارستان منتقل شد و خيلي او را جدي نگرفتند. روز بعد از تصادف، متوجه شدند که معمار کليساي فاميليا سر کار نيامده، اما ديگر خيلي دير شده بود و او در بيمارستان مُرد. يک مراسم تدفين باشکوه در بارسلون براي گائودي برگزار شد، چون او شخصيت ملي و تاريخي بسيار مهمي براي مردم اسپانيا بود.
کليساي فاميليا
همچنين عسگري درباره اين‌که آيا آنچه اکنون به‌عنوان طرح کليساي فاميليا ملاک ساخت اين بنا قرار گرفته، از آنچه گائودي در نظر داشته، فاصله معني‌داري گرفته است؟ توضيح داد: اين را نمي‌توان انکار کرد که طرح گائودي براي ساخت کليسايي با سنگ و با استفاده از تکنيک‌هاي سنتي استادکاري و صنعتگري متداول بود و براي اين بنا، محاسبات کامپيوتري انجام نداده بود. در آن دوران، تکنيک بتن مسلح در اروپا وجود داشت، اما گائودي از اين تکنيک خيلي کم استفاده مي‌کرد، چون از دانش سنتي‌تري استفاده مي‌کرد که براساس برش سنگ‌ها و گذاشتن آن‌ها روي هم و ساخت طاق بود.
کليساي فاميليا
او اظهار کرد: در دوره کنوني که همچنان در حال ساخت اين کليسا هستند، تکنيک‌هاي جديد به کمک آمده است و با کامپيوتر، تحليل و آناليز مي‌کنند و با بتن مسلح، کار را پيش مي‌برند. با شبکه آرماتور، قالب‌ريزي و بعد بتن‌ريزي مي‌کنند. اين روش باعث شده که ساخت کليسا سريع‌تر و کنترل‌شده‌تر پيش برود. ممکن است در اين روند، دخل و تصرف‌هايي در طرح گائودي شده باشد، اما به نظر من، اساس کاري که اکنون در کارگاه کليسا انجام مي‌شود، از طرح گائودي پيروي مي‌کند و دخل و تصرف‌ها به‌گونه‌اي نيست که طرح اوليه مخدوش شود. از اسکيس‌هاي گائودي مي‌توان متوجه شد، مناره‌هايي که در سال‌هاي اخير يکي‌يکي در حال ساخت در کليسا هستند، در طرح‌هاي اوليه او بوده‌اند. بنابراين ممکن است، دخل و تصرف‌هايي انجام شده باشد، اما کليت بنا براساس طرح‌هاي گائودي پيش مي‌رود. نماي بيروني کليسا از سنگ است و بخش‌هايي که جديد اضافه مي‌شوند، از بتن مسلح هستند.
نماي بيروني کليسا
او درباره ريزه‌کاري‌ها و مجسمه‌هاي متعددي که روي نماي کليساي ساگرادا فاميليا ساخته شده‌اند نيز گفت: ساخت مجسمه‌ها در آن دوران، همان‌جا روي بنا انجام مي‌شد. معمار در کليساهاي قرون وسطي، يک استاد بزرگ بود که زير دستش، استادان ديگري کار مي‌کردند و او وظيفه هماهنگ کردن‌شان را برعهده داشت. گائودي هم مجسمه‌سازهاي درجه يک اسپانيا را به کار مي‌گرفت و نظرات خود را به آن‌ها مي‌گفته و آن‌ها اجرا مي‌کردند. ممکن است در بعضي قسمت‌ها، مجسمه‌ها در کارگاه ساخته و بعد نصب شده باشند، ولي در بسياري از موارد، هنگام ساخت بنا، درجا تراشيده مي‌شدند.
در معماري قرون وسطي و معماري گوتيک، سردرها، مجسمه‌ها و کاشي‌کاري‌ها و حتي شيشه‌هاي رنگي داخل فضاي کليساها، داستان‌هايي از زندگي حضرت مسيح (ع) را روايت مي‌کردند. اين رسمي به نام شمايل‌نگاري بود که بر مبناي آن، ديوارها، درها و سردرهاي ورودي پر از قديس‌ها، روايت‌هاي انجيل و داستان‌هاي زندگي حضرت مسيح (ع) در روز آخر زندگي‌اش، خيانت به او و به صليب کشيده شدن است. تفکرات مذهبي و تعلق خاطر گائودي به معماري گوتيک باعث مي‌شد، اين کار را انجام دهد. بنابراين ورودي‌هاي اصلي اين کليسا نيز چنين ويژگي‌هايي دارند و نمادپردازي با کمک مجسمه‌ها انجام شده، يک سمت کليسا به دوره اوليه‌اي متعلق است و سنگ طوري تراشيده شده که انگار درون غار وارد مي‌شويد. در طرف ديگر، فرم‌هاي ديگري را استفاده کرده است. با وجود اين‌که اين نگاه را به معماري سنتي داشته، نوآوري‌هاي خاص خود را هم داشته و مجسمه‌ها، ديگر مجسمه‌هاي قرون وسطايي نيستند، بلکه مجسمه‌هاي مدرن، معاصر و قرن بيستمي هستند. اين موضوع، پارادوکس گائودي بودن را نشان مي‌دهد، در عين حال که به دوره خودش متعلق است و حواسش هست که در چه دوره‌اي کار مي‌کند، ولي پايش در تاريخ و سنت‌هاي قرن نوزدهمي است. مي‌توان گفت، يک فرد قرن نوزدهمي است که به قرن بيستم وارد شده و جالب است که امروزه و در قرن بيست‌ويکم، اين‌قدر مخاطب دارد و کاري که کرده، اينقدر بيننده دارد.
فيلمي که در ادامه مي‌توانيد ببنيد، طرح کلي کليساي فاميليا را نشان مي‌دهد که قرار است تا سال 2026 ميلادي تکميل شود.
شاهده يوسفي - ايسنا
مرورگر شما از ويدئو پشتيباني نمي‌کند.
فايل آن‌را از اينجا دانلود کنيد: video/mp4
سقف کليسا
کليساي فاميليا در چشم‌انداز پارک گوئل
کودکان در قالب برنامه درسي با گائودي آشنا مي‌شوند
نمايي از ورودي پارک گوئل
کليساي فاميليا
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۱۵۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک

به‌گزارش خبرگزاری مهر، وحید نواداد با اشاره به اهمیت تاریخی قلعه ضحاک و لزوم ساماندهی مطلوب این اثر تاریخی برای سهولت دسترسی گردشگران گفت: سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک که شامل ساماندهی ویترین موزه‌ای قلعه، تابلوهای راهنمای گردشگری، نصب حفاظ، پوشش برای یافته‌های معماری تاریخی قلعه و ایجاد مسیرهای دسترسی متنوع، تبیین شده و اجرای این سرخط‌ها در دستورکار معاونت میراث‌فرهنگی استان طی سال جاری قرار گرفت.

معاون میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: برای نمایش هرچه بهتر یافته‌های معماری و حفاظت از شواهد معماری تاریخی موجود در این قلعه، ساخت و تعبیه ویترین‌های موزه‌ای در قلعه ضحاک هشترود با طراحی و نورپردازی منحصربه‌فرد جلوه زیبایی به این قلعه خواهد بخشید.

او افزود: ساماندهی و نصب تابلوهای راهنمای گردشگری برای تعیین مسافت‌ها و راهنمایی گردشگران به بومگردی‌ها و سایر مراکز خدماتی رفاهی هم‌جوار با قلعه و همچنین توجه ویژه به ایجاد مسیرهای دسترسی متنوع برای سهولت صعود به قلعه، از جمله موارد حائز اهمیت درخصوص ساماندهی این قلعه تاریخی‌ست که در طول سال جاری مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

کد خبر 6090406

دیگر خبرها

  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • میدان شهرت در ایران
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • بارسلونا؛ خواهرخوانده‌ای با شاهکارهای معماری برای اصفهان
  • اجرای مانور‌های نمایشی شهر فرهنگی ویژه معماری
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان